Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 30.12.2016.
10:16
sputniknews.com, Vestionline A
Izjava novoizabranog predsednika SAD-a Donalda Trampa o jačanju nuklearnog potencijala i izjava Vladimira Putina o obnovi američkog nuklearnog oružja u Turskoj, Holandiji i Britaniji, ponovo su pokrenule diskusiju o "trci u naoružanju".
Utorak 03.01.2017.17:57
Уз Ватикан и Енглеску, током целе историје, османске орде су традиционално биле и остале најосиони непријатељи Русије и васцелог Православља. То непријатељство се никада није прекидало, и данас је присутно и у мало измењеном облику, стагнира и чека нека боља времена, која, са сигурношћу тврдим, више никада неће дпћи (осим ако Русија не направи неку фаталну грешку). Веома је важно напоменути, током целе епохе њеног шенлучења, осим Русије, ни једна друга држава се није УСУДИЛА да пружи озбиљнији отпор турској тиранији.
Utorak 03.01.2017.17:57
И данас смо сведоци ко се једини бори против 'западног алибија' (или модерним називом 'Исламске државе') и његових симпатизера на Удаљеном истоку. Kао i пре 500 година, сведоци смо да и данас влада исто расположење међу европским државама. У више наврата кроз историју, западно-европска цивилизација је била изложена веома реалним претњама по њен интегритет а претрпела је и значајну штету од отоманског терора. Као ни онда, та иста Западна Европа ни сада не разматра неки вид озбиљне коалиције са Русијом у борби против 'отоманског вандализма'.
Utorak 03.01.2017.17:57
Разлог је веома јасан, непријатеља не треба нападати, док не дође прави тренутак, односно, треба му помагати све док ратује против мог непријатеља. Уз присуство нових технологија, појавом 'савремене западне' стратегије, веома тихо и ненаметљиво, тај тренутак је већ дошао. Запад је поодавно одпочео глобални удар на цео исламски свет. Зар Турска, Сауди Арабија, Катар и све друге државе и муслимански народи мисле да ће бити изузети? Само привремено, док су потребни као топовско месо у међусобним крвавим обрачунима које воде. Чим им се бројност сведе на прописану меру, могу очекивати позивнице од Алаха.
Utorak 03.01.2017.17:58
Док се западни свет забавља циркуским представама, сагледајмо како једна за другом, дискретно нестају древне државе на Далеком истоку. Екипа вредних 'неимара' сатире целе цивилизације, њихове државе, културе и вековна наслеђа. Оно што је мени најгнусније, народ западне цивилизације на тај геноцид гледа потпуно равнодушно. Лаж је да нису информисани, тобож, због медиске блокаде, сви они знају праву истину и само се праве блесави, сви покорно саучествују у геноциду који воде њихови лидери.
Utorak 03.01.2017.17:58
Веома је важно напоменути да су уз православне Русе украјински Козаци били на бранику одбране како целе Европе од турско-татарских орди тако и Русије од римокатоличког блуда и срама. И данас је Украјина граница где се раздваја бистра од мутне воде, а само идиоти попут 'православца' Пјотра Ваљцмана, који не знају своју историју, могу изјавити да су турски терористи украјински хероји. Руски народ је као и у свим светским ратовима, био највећа жртва и западна колатерална штета, што због своје наивности, што због своје православне душе слободољубиве правичности. Надам се да се то више неће поновити јер Русија има и искуства и знања да све сукобе који су пред нама реши елегантно и паметно.
Utorak 03.01.2017.17:58
Можемо видети колико се Русија жртвовала за ослобођење појединих територија и народа од Османског ропства.Балкански народи, а и многи други не би се ни ослободили Турака да није било Русије. Данас је само мали део тих ослобођених територија у саставу Русије, а већина ослобођених земаља су данас непријатељи Русије, у непријатељском су НАТО или имају владе које екстремно мрзе Русију. Да у прошлости није било лицемерних западних земаља пре свих Британије и Француске наклоњених Османлијама, Константинопољ данас не би био Турска?

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)